Duurzame tuinbouw innovaties 2020 – 2024

Innovatieve samenwerking tussen Lescrauwaet en van der Ende (o.a. ParXtra en Reflecoat)

Raymond Lescrauwaet werkt sinds enige jaren samen met Mark van der Ende, eigenaar van meerdere bedrijven in de lichttechniek. Mark werkt o.a. aan het efficiënter laten groeien van bloemen en planten door middel van het zichtbaar licht en niet-zichtbare EMV straling. Zo produceert hij LED verlichtingssystemen via zijn bedrijf Flowmagic B.V. en werkt hij binnen Viroled B.V. met ultraviolet licht om op milieuvriendelijke wijze virussen, bacteriën en schimmels te elimineren.

Lees meer…

Het gras is nu groener op het AFAS Trainingscomplex

Het door Lescrauwaet BV verhuurde Aqua4D watersysteem heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het oplossen van de problemen met het gras op de trainingsvelden van het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. “We hebben nu geen dode grasplekken meer. Dat komt doordat het watersysteem voor kleinere waterdruppels zorgt, waardoor ze in de kleinste poriën komen“, zegt groundsman Wouter Uitentuis.

Lees meer…

Klaver Flowers: 10 procent water besparen is toch geen magie

Het bronwater op de farm van Klaver Flowers in Ethiopië is overvloedig aanwezig, maar bevat veel natrium en bicarbonaat. Om de EC naar beneden te krijgen maakt de kweker daarom gebruik van osmosetechnologie, hetgeen effectief is, maar ook een prijskaartje heeft.

Toen Hortus Supplies International (HSI BV) voorstelde om i.s.m. Aqua4D-Lescrauwaet BV een praktijkproef met een AQUA4D® waterverbeteringssysteem te starten, reageerde eigenaar Gert-Jan Klaver aanvankelijk wat sceptisch, maar ook nieuwsgierig…

Lees meer…

AQUA4D-watersysteem creëert betere perskluit bij Beekenkamp

Beekenkamp Plant in Maasdijk gebruikt een AQUA4D®-watersysteem na advisering en levering door Aqua4D-Lescrauwaet. Eerst alleen voor de behandeling van water voor het maken van de perskluiten voor groentegewassen. Vlak daarna ook voor het fabriceren van perspluggen.

Op de vestiging in Frankrijk wordt Aqua4D® al jaren toegepast. Het water in Frankrijk is harder en heeft hierdoor een hogere EC dan in Nederland. Dat is de reden waarom het opkweekbedrijf daar met een Aqua4D-systeem is…

Lees meer…

Wat doet elektromagnetische straling met planten?
Elektriciteit is niet meer weg te denken uit ons leven. We zijn overal en altijd omringd met elektrische apparatuur. Deze apparatuur veroorzaakt veelal elektromagnetische velden, die van invloed kunnen zijn op mens, dier, plant en milieu. Een invloed die zichtbaar positief of negatief kan werken. Hoogspanningskabels, transformatoren c.q. trafohuisjes en zendmasten zijn bekende voorbeelden van bronnen van elektromagnetische straling.

Lees meer…