vastgoed-business-school-en-lescrauwaet

 

 

Vastgoed Business School en Lescrauwaet:

“10 jaar samenwerken aan huisvestingskwaliteit en binnenmilieu”

 

Auteur: Danielle Lescrauwaet

 

De opkomst van Vastgoed Business School

Wij interviewden Freek Prüst, algemeen manager van Vastgoed Business School. In 2012 heeft Freek het vastgoedopleidingscentrum samen met Cees van Beukering van de grond af aan opgebouwd. Waar het destijds nog knokken was voor de eerste cursisten zijn er nu jaarlijks meer dan 1000 cursisten uit geheel Nederland en staat Vastgoed Business School landelijk bekend als toonaangevend en innovatief vastgoed opleidingsinstituut. Lescrauwaet heeft al ruim 10 jaar een gewaardeerde relatie met Vastgoed Business School.

Vastgoed Business School leidt vastgoedprofessionals op om vastgoed optimaal te exploiteren en te ontwikkelen. Zij richt zich op eigenaren, beheerders en gebruikers van vastgoed in de meeste brede zin. Enkele voorbeelden zijn woningcoöperaties, gemeentes, commerciële beleggers, zorgsector en onderwijsinstellingen.

Vastgoed Business School onderscheidt zich van andere opleidingscentra door haar docenten met een jarenlange praktijkexpertise inzake onroerend goed en duurzaamheid. Want in de tijd dat het opleidingscentrum werd opgericht, zei Cees al: ‘Als je lesgeeft, moet je vooroplopen.’ Deze focus op duurzaamheid wordt weerspiegeld in de People, Planet, Profit gedachte: vastgoed moet goed zijn voor de mens, voor de aarde en voor de portemonnee. Vastgoed Business School leidt diegene op die vastgoed op een duurzame manier willen ontwikkelen, waarbij ook een gezond binnenmilieu centraal staat.

 

Duurzaamheid en gezond binnenmilieu staan centraal

Vastgoed Business School biedt inmiddels tientallen opleidingen aan op het gebied van vastgoed. Vastgoedbeheer, vastgoedmanagement en vastgoedontwikkeling zijn enkele voorbeelden van opleidingen waarbij er ook aandacht is voor een gezond binnenmilieu en duurzaamheid. Duurzaamheid en/of een gezond binnenmilieu zitten echter in bijna alle opleidingen verweven: ‘Vastgoed is niet alleen geld en stenen. Het gaat uiteindelijk om de gebruiker van vastgoed. Wanneer bijvoorbeeld een werknemer zich prettig voelt in het binnenmilieu, dan zal hij/zij productiever zijn. Dit is een belangrijk aspect.

De opleidingen zijn vooral gericht op hen die vastgoed bezitten of in beheer hebben. Ook zijn ze geschikt voor hen die bezig zijn met een vastgoedproject en de kneepjes van het vak willen leren. Al meermaals zijn bedrijfscasussen opgelost tijdens het volgen van een opleiding. En daar is Freek trots op: ‘Je krijgt bij ons geen overbodige theorie.’ Je krijgt bij elk stuk theorie een praktijkopdracht, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent op de praktijk.

De meeste opleidingen worden 1x per week of 1x per twee weken gegeven, waarbij er een lesdag van 10.00-16.00 uur plaatsvindt en er gezamenlijk geluncht wordt. De opleidingen zijn erop gemaakt om gecombineerd te kunnen worden met een vaste baan. En ook wanneer men niet op locatie kan komen, is er online onderwijs beschikbaar. Er zijn 360 graden camera’s geïnstalleerd op de lesleslocaties, zodat cursisten ook online mee kunnen doen. Bovendien kunnen lessen op aanvraag opgenomen worden als de fysieke les een keer niet uitkomt. Vastgoed Business School is mede hiermee een zeer flexibele organisatie. Ook onderscheidt Vastgoed Business School zich met haar niet-goed-geld-terug-garantie.

 

Samenwerking met Lescrauwaet

In 2010 kwamen Lescrauwaet en Vastgoed Business School voor het eerst met elkaar in contact, op de Nationale Binnenmilieudagen die Lescrauwaet van 2008-2018 organiseerde. Lescrauwaet BV richt zich als MVO bedrijf, nationaal en internationaal, op duurzame innovaties in de gebouwde omgeving. Dit op het gebied van licht, lucht, straling, akoestiek en water binnen de tuinbouw, veeteelt, industrie en bouwsector. Het contact is erg prettig geweest over de jaren, geeft Freek aan.

Al enige jaren geeft Raymond Lescrauwaet, directeur-eigenaar van Lescrauwaet BV, parttime les in huisvestingskwaliteit bij Vastgoed Business School, waarbij hij de huidige en toekomstige vastgoedbeheerders en projectontwikkelaars de meeste recente marktontwikkelingen en actuele toekomstverwachtingen mee kan geven vanuit zijn expertise. Zijn lessen worden gewaardeerd door cursisten: ‘Hij geeft leuk les en helpt Vastgoed Business School zich te onderscheiden van andere opleidingscentra door het delen van vooruitstrevende kennis.’

Daar voegt Freek nog aan toe: ‘Binnenmilieu is een ondergeschoven kind bij veel bedrijven en wij vinden het mooi dat Raymond als koploper wil bijdragen aan de opleidingen die hierover gaan.’ Ook is het al meerdere keren voorgekomen dat Raymond door cursisten is gevraagd om te assisteren met bv. complexe huurderdossiers, renovatieplannen, nieuwbouw en/of projectontwikkeling.

De toekomst ziet Freek rooskleurig in: ‘We hebben een mooie groei meegemaakt de afgelopen jaren. We willen nu verder doorgaan zoals we bezig zijn. We gaan nieuwe opleidingen aanbieden en bestaande opleidingen verdiepen. Er is een heel team dat continu werkt aan de vernieuwing van opleidingen. Ook besteden we veel aandacht aan het verwerken van feedback, zodat Vastgoed Business School haar innovatieve karakter behoudt.

 

Voor meer informatie: 

Vastgoed Business School

Freek Prüst

info@vastgoedbs.nl

Tel: 088-091 00 00

 

Lescrauwaet BV

Raymond Lescrauwaet

info@lescrauwaet.com

Tel: 035-8872683

 

foto-vastgoed-nederlandFoto-vastgoed